pers


the art couch (20 juli ’21)

Er zijn ontmoetingen die je onder de noemer serendipiteit zou kunnen catalogeren. Dergelijke kennismaking had ik tijdens mijn bezoek aan de Art Walk in Lier enkele dagen geleden. In een leegstaand bankkantoor op de Grote Markt maakte ik kennis met kunstenaar Walter Dermul. Zijn stijl die uitwaaiert van Bruno Vekemansachtige taferelen tot Miami Art Deco verwarde me eerst. Teveel indrukken op een te kleine oppervlakte. Gelukkig nam ik de tijd om de werken te laten binnendringen. Het gesprek met Walter daarna trok me over de streep om kunstliefhebbers tijdens deze long reading kennis te laten maken met man en werk.

Een mooi interview door Yves Joris

Lees hier verder.


Een uittreksel uit een artikel van Yves Joris in zijn blog LETTERgoesting & kunstZINNIG

Vervolgens voert mijn culturele odyssee me naar Grote Markt 6 waar kunstenaar Walter Dermul onder de noemer How did I get here? zijn picturaal oeuvre presenteert. In een voormalig bankkantoor toont hij figuratief werk waarin hij mensen in bevreemdende kleuren en omgevingen afbeeldt. Hierdoor doen zijn schilderijen existentialistische vragen rijzen over de mens, zijn situatie en zijn bestaan.

Walter DERMUL, Pool (100×70)

volledig artikel in LETTERgoesting & kunstZINNIG


Galerij Artisjok organiseert artistieke route

Verschenen in Made-In

24 juni, 2021

Door Ward Bosmans

LIER – Artwalk is een artistieke route langs vijf tentoonstellingen in de Lierse binnenstad, georganiseerd en uitgestippeld door Peter Everaert van Galerij Artisjok. De grootste gemene deler van de vijf exposities is de mens in al zijn gedaantes, maar niet zelden krijgt hij het gezelschap van dieren in een ongewoon voorkomen. 

De tocht begint in het Timmermans-Opsomerhuis en het stadspark, voor de tentoonstelling Homo Sum (Ik ben een mens). Vier vrouwen stellen er hun werk tentoon.

Tanya Atanasova maakt hyperrealistische portretten, Elke Desutter haalt met video’s, fotocollages en installaties onderdelen van het lichaam uit hun context, Ulrike Bolenz geeft portretten en foto’s van menselijke figuren een bijzondere transparantie en Geerke Sticker maakt met elementaire natuurlijke materialen als klei, maar ook planten en zelfs mest elementaire vormen als hoofden en schedels.

Dan gaat de tocht naar Grote Markt 6 voor How did I get here? Hier stelt Walter Dermul zijn werk tentoon. Hij beeldt mensen af in vervreemdende kleuren, houdingen, situaties en omgevingen, waardoor zijn schilderijen existentialistische vragen over de mens, zijn situatie en zijn bestaan doen rijzen.

Het zwaartepunt van de tocht ligt in de Antwerpsestraat, met vooral het gevarieerde, eigenzinnige, ernstige maar soms ook grappige en absurde werk van liefst dertien kunstenaars in de gebouwen van Rerum Novarum aan de Antwerpsestraat 35.

De tocht gaat verder langs de Antwerpsestraat 62, voor The spirit and the flesh. Bart Ramaekers, Frédéric Fontenoy en Paul Zehn exposeren er foto’s van vrouwen in glamoureuze of confronterende ensceneringen.


Kunstletters #14 – zomereditie (juli 2021)

“Deauville” op de cover van de het tijdschrift Kunstletters, met op pag. 3 een mooi artikel.

Ik voel me een beetje Dr Hook & the Medicine Show 

“We sing about beauty and we sing about truth
At ten thousand dollars a show (right)
We take all kinds of pills that give us all kind of thrills
But the thrill we've never known
Is the thrill that'll getcha when you get your picture
On the cover of the Rollin' Stone” (1972)

Divergents (US) – Maart 2021

Divergents

%d bloggers liken dit: