nieuw in de pers

Recentelijk werd er in een aantal pers- en blog-artikels aandacht besteed aan de komende expo “Everything that happens will happen today” .

De teksten van en/of links naar die berichten vind je op m’n Pers-pagina

De expo zelf loopt van 15 mei t.e.m. 25 juni in Le Neuf Gallery, Rivoli Building, Waterloose Steenweg 690 in 1180 Brussels.

Everything that happens will happen today

Nieuwe expo : van 15 mei t.e.m. 25 juni in Le Neuf Gallery (Rivoli), Brussel

Everything that happens will happen today
And nothing has changed, but nothing’s the same
And every tomorrow could be yesterday
And everything that happens will happen today

David Byrne & Brian Eno – 2008

Wat is een dag ? Wat is een leven ?

Wat zou er gebeurd zijn als ik op m’n 18 niet naar Gent was gegaan, maar naar de Academie in Antwerpen ?

Maar ik ging naar Gent – omdat m’n ouders dat een betere keuze vonden. En omdat m’n lief daar was. Ik studeerde af als bedrijfspsycholoog en kwam in de reclame terecht. Maar dat was allemaal gisteren. Want telkens weer kwam er een nieuwe ‘tomorrow’.

Nu is de cyclus rond. Vandaag gebeurt wat er gisteren had kunnen gebeuren. Alles is veranderd en alles is hetzelfde gebleven. De kansen van gisteren zijn een herkansing voor morgen.

Expo in Alsemberg

Voorbereidingen van de expo in CC De Meent (Alsemberg – van 9 maart t.e.m. 10 april)

Making of ‘knaldrang’

Even een blik in de keuken.

Wie het grote niet eert…

Van 25 oktober ’21 tot 15 januari ’22 had ik de gelegenheid om een 20tal werken te installeren in het gloednieuwe AZ Sint-Maarten ziekenhuis in Mechelen. Misschien een beetje een verrassende plek voor kunst, maar schitterend qua ruimte en belichting.

Gisteren mochten we het ziekenhuis verlaten.

M’n atelier is weer terug overvol. In afwachting van de vlgende expo in cc De Meent (Alsemberg) van 9 maart tot 10 april.


Gaverprijs

Gisteravond (15 jnauari ’22) vond de proclamatie plaats van de tweejaarlijkse Gaverprijs in cc De Schakel (Waregem). Uit 114 kandidaten die schilderwerken hadden ingezonden, werden in een eerste ronde 17 kunstenaars weerhouden. Ik was een van de gelukkigen.

De jury o.l.v. Jo Coucke bekroonde gisteren Isa D’hondt als laureaat, Marie-Sophie Beinke en Tineke Roelofs (resp. 2de en 3de prijs) en Filip Antonissen met een eervolle vermelding.

Het ereschavotje zat er voor mij dus niet in. Spijtig.

De groepstentoontstelling met alle door de jury geselecteerde werken is nog tot 27 februari te bezoeken in dd De Schakel.a look in the kitchen


Pictures of an exhibition

Impressies van de expo in Galerie Martin Van Blerk (juni 2019)


Gelukkig 2022 !